Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Χοιρινό με Σέλινο

Κρύο λοιπόν καιρός για δύο, για τρεις, τέσσερις και όσους καλούς μπορείτε να ψιλέψετε ένα υπέροχο χειμωνιάτικο φαγητό όπως το χοιρινό με σέλινο.

Δύσκολο δεν το λες, εύκολο δεν είναι πάλι κ άμα κάτσεις και το φας είναι μια σκέτη ζάλη. Μια ευχάριστη ζάλη για το στομάχι μας!

Τι χρειαζόμαστε για να το φτιάξουμε;

1 1/2 κιλό χοιρινό μπούτι κ πάντα ψαχνό γιατί δεν μας αρέσει να αγχωνόμαστε για μικρά κοκκαλάκια
1 1/2 κιλό σέλινο.
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή περίπου μια κούπα λάδι
2 αυγά
2 λεμόνια
αλατάκι
πιπεράκι

Και πως το φτιάχνουμε;

Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα να βράσει κ προσθέτουμε κ λίγο αλάτι.
Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τα σέλινα αφου τα έχουμε βέβαια καθαρίσει και κόψει σε 2 ή 3 κομμάτια.
Όταν μισοβράσουν, τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε.

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και το ροδίζουμε ελαφρά σε κατσαρόλα με το βούτυρο και το κρεμ­μύδι.

Αφου το τσιγαρίσουμε,προσθέτουμε νερό, τόσο, ώστε να σκεπαστούν τα κομμάτια του κρέατος, αφήνουμε να μισοβράσει το κρέας και ρίχνουμε μέσα το σέλινο, λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι.

Όταν ξαναπάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει - με σκεπα­σμένη την κατσαρόλα - ώσπου να ψηθεί εντελώς και να μείνει με λίγο μόνο ζουμί.

Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό των λεμονιών και αυγοκόβουμε το φαγητό.

Τσουπ κ έτοιμοι!

Καλή σας όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου